2009. december 22., kedd

...az a bizonyos szárnyashús "kísérő"...

Másik kellemes karácsonyi finomság nálunk a szárnyashús „kísérő”
Nagy sikere van hosszú évek óta.
Receptje az alábbi:

1,5 kg apró lilahagymát ( fontos, hogy apró legyen, mert annak a rostjai zsengébbek) félbevágok és felszeletelem - nem kockázom – picit besózom és 60 dkg kristálycukorral, 4-5 babérlevéllel, mokkáskanál rozmaringgal (ha por alakú), és kb. 1,5 dl almaecettel v. gyenge sima ecettel (apránként adom hozzá, és sűrűn kóstolgatom, hogy ne legyen kellemetlenül ecetes ízű) felforralom a cukor olvadásáig, ill. a hagyma üvegesedéséig.
Közben 2 kávéskanál durvára vágott fehérborssal ízesítem, és folyamatosan kavargatom. 1 kg jó ízű (ez olyan alma, amit mi szívesen fogyasztunk nyersen is) almát apró kockára vágva a lábosba öntöm a hagymára, rácsepegtetek 1 citrom levét és „összerottyantom” az egészet! Nem főzöm teljesen puhára, az alma még egy kicsit ropog, amikor esszük a hús mellé.
Hűtőben eláll, de célszerű hamar megenni, mert nincs benne tartósítószer!

Jó étvágyat, remélem, adtam új ötletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése